Over AgroSar

AgroSar is actief op twee werkgebieden: Advies en Begrazing.

AgroSar is een compacte organisatie die d.m.v. een groot, kwalitatief netwerk per vraag of project uitgebreid kan worden.

Henk van der Sar

Aan de basis van AgroSar staat Henk van der Sar. In de jaren 60 geboren en getogen op een gemengd bedrijf in de Noordoostpolder, kreeg hij het agrarische bedrijfsleven met de paplepel ingegoten. Tijdens zijn opleiding aan de HAS leerde hij de verschillende sectoren in de landbouw kennen en heeft hij gewerkt in Canada en de Verenigde Staten. Ook deed hij landbouwkundig onderzoek.

Daarna ontwikkelde Henk diverse activiteiten in de landbouw. Hij werd agrarisch ondernemer en was actief in diverse organisaties. Hij heeft o.a. mede het initiatief genomen voor het stichten van een natuur en milieucoöperatie rond het voormalige eiland Schokland. Naast zijn tuinbouwbedrijf hield hij vleesrunderen en schapen en deed ervaring op met zorglandbouw. Sinds de jaren negentig heeft hij zich vooral toegelegd op de schapenhouderij. Dat werd de basis voor de begrazingsactiviteiten van AgroSar.

Foto van Henk van der Sar met zijn schapen in de wei

Daarbij had hij een bijzondere visie op de fokkerij. Zijn schapen zijn nu een mix van Swifter, Wiltshire Horn, Barbados Black Belly, Kameroen en boeren-Texelaar. Aldus heeft hij een ruiend schaap gecreëerd met voortreffelijke kwaliteiten op veterinair- en productievlak. Mede om deze innovatie binnen de schapenhouderij was Henk in 2013 gast op de prestigieuze nieuwjaarsreceptie voor uitzonderlijke agrarische ondernemers op het Paleis op de Dam bij koningin Beatrix.

Henk was jarenlang actief in regionale politiek en heeft ook daardoor een groot, gevarieerd agrarisch - en maatschappelijk landelijk netwerk. Bij opdrachten die daarom vragen kan dat flexibel en op maat worden ingezet. Door zijn know-how is hij een vraagbaak voor andere ondernemers. Hij beschikt over een nuchtere manier van doen en een heel praktische benadering. Agrarische ondernemers die zich daardoor aangesproken voelen, zullen in Henk de ideale sparring- en/of uitvoeringspartner vinden en snel tot kern en oplossing van hun vraag komen.

Sterke punten van Henk van der Sar:

Nieuwsgierig geworden? Wij vertellen u graag meer!