AgroSar Vlees

Een van de nevenactiviteiten van AgroSar is de verkoop van vlees van eigen dieren uit de begrazingsprojecten. Ze worden gehouden op gronden die ruw zijn en daardoor ongeschikt voor voedselproductie voor mensen maar voor de dieren uitstekend geschikt. Ze worden, gegarandeerd uiterst zorgvuldig, in eigen beheer gemest en geslacht. We houden de keten altijd kort en kennen zodoende alle schakels van het proces tot in detail en kunnen u daar alles over vertellen.

Nu te koop: superieur vlees van Engelse Longhorns!

Foto van longhorn vee

In september 2017 hebben wij jonge stiertjes aangekocht uit de eerste kudde Engelse Longhorns in Nederland. Alle dieren uit deze Brabantse kudde, en dus ook onze stieren, zijn opgenomen in het officiële Engelse stamboek.

De Longhorn staat bekend om zijn uitstekende vleeskwaliteit. Het ras behaalde o.a. de prestigieuze Burke Trophy voor de beste kwaliteit British beef van alle vleesrassen op de Engelse Royal Show!

Lonhorns zijn sobere, geharde oerdieren. Bij onze stieren is nog nooit een dierenarts nodig geweest. Het zijn langzame groeiers waardoor het vlees veel meer smaakt krijgt. Nadat ze jaarrond buiten hebben gelopen worden ze op stal met krachtvoer slachtrijp gemaakt. U kunt nu intekenen op vlees van deze dieren want ze gaan binnenkort naar de slacht. Een uitgelezen kans om de superieure kwaliteit van dit vlees te ervaren!

Bel voor meer informatie 06 - 36 05 01 57

Wij vertellen u graag alles over het vlees, de prijzen, de mogelijkheden, distributie en timing.

Historie

Begin 18e eeuw was de Longhorn (niet te verwarren met de Texas Longhorn) in Engeland het meest verbreide ras. Het werd gebruikt voor vlees- en melkproductie en trekkracht. Toen veetransporten per trein in opkomst kwamen begon de teloorgang van het ras. De lange hoorns waren in de wagons niet handig en dus kreeg de Longhorn concurrentie van de Shorthorn... In de jaren zeventig van de vorige eeuw waren er nog maar een paar honderd raszuivere Longhorns over. De Rare Breed Survival Trust greep net op tijd in en sindsdien groeide het aantal weer tot de huidige 13.000 stamboekdieren. De Engelse Longhorn is daarmee nog steeds een zeldzaam ras, ook in Engeland. In Nederland zijn gemiddeld slechts ca. 50 exemplaren van dit unieke, historische ras aanwezig.